Det finns maträtter som vi i vår familj kallar för mammamat. Mat som påminner om mammas helgstekar och långkokta grytor, rätter som ska serveras med kokt potatis, kokta grönsaker och sås
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckad karré med äppelmos
Gör så här. Rensa köttet från de stora sjoken av fett - lägg det åt sidan och skär sedan köttet i bitar (ungefär i storleken som dubbla tärningar) ha i smöret i en kastrull och sätt på värmen
Vilken härlig lördag det har varit, sol och värme… man njuter som bara den. Hoppas att det håller i sig ett tag till, vi behöver detta efter den kalla sommaren som varit
DAGENS RECEPT 14-09-20. ISTERBAND MED FYLLNING. Isterband är favoriten bland korvar tycker många. Här fyller vi med en smaklig blandning av lök, gurka, rödbetor och äpplen
Denna vecka har jag haft fullt upp och har inte haft så mycket tid för bloggen. Kan väl erkänna att allt inte har gått precis som jag önskat i veckan, men det är så livet är ibland
1. Putsa oxfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runtom i en stekpanna. Salta och peppra väl. 2. Skala och skiva potatisen tunt, i matberdaren går det snabbt och lätt att skiva
Det här är en av mina personliga favoriter att äta under julen, den stuvade vitkålen. Stuvad vitkål Skriv ut Tid att förbereda 10 min Tillagningstid 25 min Totala tiden 35 min Det här är en av mina personliga favoriter att äta under julen, den stuvade vitkålen. 10 min Tillagningstid 25 min Totala tiden 35 min Det här är en av mina personliga favoriter att äta under julen, den stuvade vitkålen