Vaniljparfait med hallon och maräng 4 äggulor. 1 dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 4 dl Norrmejerier Vispgrädde. 2 dl krossade maränger. 1/2 liter färska bär, gärna hallon Norrmejerier.se
Vaniljparfait , serveras med färska jordgubbar Vaniljparfait3 äggulor 0,75 dl florsocker 0,5 vaniljstång 1,5 dl grädde 1 dl vaniljkvarg. Serveringfärska jordgubbar www.koket.se
Jordgubbssemifreddo 500 g jordgubbar. 4 st ägg. 2 dl florsocker. 4 dl vispgrädde. 25 g hackad ljus choklad. jordgubbar. ätliga blommor www.hemtrevligt.se
Grundrecept på gelato Grund2,5 dl grädde 1 l mjölk 360 g strösocker 120 g äggula. Pistage4 dl pistagenötter, rostade. Hasselnöt4 dl hasselnötter, rostade www.koket.se
Den ultimata vaniljglassen 400 ml vispgrädde. 400 ml standardmjölk. 130 g socker. 1/2 tsk salt. 1 tsk vaniljpasta. 1 vaniljstång. 5 äggulor www.kitchenaid.se