Förrätter

Förrätter

Präst- och Västerbottenostrutor

Präst- och Västerbottenostrutor

Warning. count(). Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/90/144790/matikvadrat
Jennie Walldén tolkar Kalles Kaviar

Jennie Walldén tolkar Kalles Kaviar

2 skivor formfranska. 1Smör till stekning. 1Neutral rapsolja till stekning. 11 stort ägg. 11 dl + 1 msk tunt strimlad vitkål
Frasiga ostsnurror med pesto

Frasiga ostsnurror med pesto

Igår gjorde jag ostsnurror som jag tänkt servera till en soppa imorgon – men dom gick väldigt bra att äta till lunch som dom är också
Krustader fyllda med svamp och ädelost

Krustader fyllda med svamp och ädelost

Krustader1 dl vetemjöl 45 g smör, kylskåpskallt och skuret i tärningar 1-1,5 msk vatten, iskallt. 1Fyllning0,5 l kantareller, rensade 1 msk smör 2 msk majsstärkelse 3 dl vispgrädde 2 krm salt 0,5-1 krm vitpeppar 4 tsk ädelost (gärna Kvibille gräddost) 20 tranbär, färska 4 timjankvist
Salta påskbakelser

Salta påskbakelser

1. Koka potatisen 10 minuter i saltat vatten, tillsätt blomkål och koka tills allt är mjukt. 2. Häll av vattnet, mosa med smör
Chili Cheese Balls

Chili Cheese Balls

50 gram smör. 2 dl vatten. 2 dl vetemjöl. 3 ägg. 1 tsk salt. 3 msk finhackad Green Jalapeno Hot. 3 dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost
Smördegsempanadas med salsa

Smördegsempanadas med salsa

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja tills den mjuknar och blir glansig
Enchiladas med tacosmak

Enchiladas med tacosmak

1 burk (240g) hela tomater i tomatsås2 dl creme fraiche 3 msk majonnäs 1 påse tacokrydda 1 gul lök2 tomater200 g riven ost500g blandfärs8 tortillabröd
Ostpinnar

Ostpinnar

Blanda snabbt ihop ost, mjöl, smör och vatten till en deg. Dela i degen 20 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder som är 10 cm långa
Fyllda paprikor med köttfärsröra.

Fyllda paprikor med köttfärsröra.

4–6 röda paprikor 4 msk olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 500 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 msk tomatpuré 11/2 dl rött vin 1 förp passerade tomater,
400 g 2 msk finhackad persilja 25 g riven mozzarellaost 2 msk riven parmesanost
Fyllda paprikor med indiska smaker

Fyllda paprikor med indiska smaker

Minns ni att jag var bekymrad över vissa kryddor i mitt skafferi för ett tag sen. Jag fick en del bra tips från er, härliga läsare, och från dem hittade jag ett recept som ursprungligen kommer från Arla
Frittata

Frittata

Små mini frittatas till mellis, frukost eller kvällsmål. Mycket smak på dessa. Jag gjorde de i min muffinsbleckplåt