Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Festlig lax med västerbottenost4 port300 g färsk lax200 g kallrökt lax2 dl riven VästerbottenostSalt, svartpeppar2 dl vispgrädde2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar2 msk Maizena redning, ljusa såserGarnering. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter
Nu var det länge sedan det kom upp något nytt här på bloggen. Jag har inte riktigt haft inspiration till att stå i köket på senare dar, varför vet jag dock inte
Tisdag och fiskdag för många. Smula sedan ner fiskbuljongtärningen och häll över vattnet. 1 fiskbuljongtärning . Låt sjuda i 8 min tills fiskköttet blivit vitt och fast. 1 fiskbuljongtärning