Vilt

Vilt

  • 6 Recept
Vildandsbröst med calvadosgräddsås och äpple

Vildandsbröst med calvadosgräddsås och äpple

För ett år sedan så tillagade jag fasan som var inköp på Öster Malmas julmarknad. I år var det dags att åka dit för att kanske köpa något annat kul att ha till middag
Hareragu

Hareragu

Vi hadde hare på lørdag. Det var første gang jeg tilberedte dette, men jeg håper ikke det blir siste. Mannen hadde skutt haren selv, og det gjør det ekstra gøy å tilberede det, synes jeg
Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Gravad älg med viltkrydda

Gravad älg med viltkrydda

2 msk viltkrydda. 1 Torka av köttet med hushållspapper. Gnid in det med socker, salt och kryddor. 2 Lägg det i dubbla plastpåsar och knyt igen
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Så jag köpte mig en härlig bit hjortinnanlår till helgens middag i Kött&Viltspecialisten in Malmö