Lägg i torsken och låt koka några minuter tills den är genomkokt. I söndags gjorde vi ett gäng matlådor igen och den här gången blev det två varianter av torsk, en krämig gratäng och den här goda rätten
Godmorgon i det här lite gråmulna och regniga väder. Uppe tidigt som vanligt och har planer på att ta mig ut på en springrunda innan jobbet så jag har lite bråttom
Maräng. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten
Grädda päronen i mitten av ugnen i 10 min, så att de mjuknar något. Grädda pajen i mitten av ugnen i 10 min, eller tills smuldegen har fått en gyllenbrunfärg
Kan man förresten på något vis kvitta alla kalorierna mot C-vitaminerna i kiwin och citronen och visst finns det fibrer i digestive och kalcium i grädden och creme fraichen
Grädda i 200 grader Celsius i 10-15 minuter. Grädda i 200 grader c under 10 min eller tills de ser ut som på bilden - riktigt gott. 10-15 minuter. 10 min eller
Ta mindre mängd sambal om du tycker lagom är bäst. Rulla ihop ganska hårt - vira in i plast- eller aluminiumfolie och ställ åt sidan tills det är dags att grädda i ugnen - i kylen om du förbereder i god tid
På bilderna är mitt kött stekt till 55 graderÖnskar du köttet riktigt genomstekt ställer du in temperaturen på 60-62 grader iställetStäll in köttet en bit ner i ugnen och låt termometersladden hänga ut genom ugnsluckanFör min oxfilé tog det ca 30 minuter att bli klar (55 grader)Gör under tiden klart några lager aluminiumfolie som du strax skall linda in köttet iNär köttet är färdigstekt (55 grader för rött/rosa eller 60-62 grader för genomstekt) lägger du köttbiten på folien och lindar in den till ett paketLåt köttet snabbt kylas av. många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket. ca 30 minuter