MIN KOKBOK

MIN KOKBOK

  • 17 Recept
Dubbelmatinerad oxfile'
Torsk i kokossås

Torsk i kokossås

Lägg i torsken och låt koka några minuter tills den är genomkokt. I söndags gjorde vi ett gäng matlådor igen och den här gången blev det två varianter av torsk, en krämig gratäng och den här goda rätten
Chili Cheese Balls

Chili Cheese Balls

Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp
Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Vilket väder. Grått, regnigt och trist. Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Blev passande nog en riktig höstmiddag dessutom
Hjortfärsbiffar

Hjortfärsbiffar

Hösten är här på allvar och har man som vi lyckan att ha jägare i familjen fylls frysen med köttstycken och färs
Lime & chiliräkor

Lime & chiliräkor

Skala räkorna och vänd ner i skålen och låt marinera i 30 minuter. Enkelt, fräscht och gott med lite sallad, lite räkor och lite bröd
Citronyoghurt dessert - fräsch och god

Citronyoghurt dessert - fräsch och god

Godmorgon i det här lite gråmulna och regniga väder. Uppe tidigt som vanligt och har planer på att ta mig ut på en springrunda innan jobbet så jag har lite bråttom
Pavlova

Pavlova

Maräng. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten
Päronsmulpaj med toscatäcke

Päronsmulpaj med toscatäcke

Grädda päronen i mitten av ugnen i 10 min, så att de mjuknar något. Grädda pajen i mitten av ugnen i 10 min, eller tills smuldegen har fått en gyllenbrunfärg
Fryst citrontårta, superfräsch dessert!

Fryst citrontårta, superfräsch dessert!

Kan man förresten på något vis kvitta alla kalorierna mot C-vitaminerna i kiwin och citronen och visst finns det fibrer i digestive och kalcium i grädden och creme fraichen
Tilltugg till fördrinken med brieost

Tilltugg till fördrinken med brieost

Detta är en stor favorit hos mig. Salt, krämigt och knaprigt. Till 4-6 personer behöver du. 500 g brieost. 1/2 dl solrosfrön

Trattkantarellsoppa med ädelost

Häll på vattnet och buljongtärningen och låt soppan små puttra utan lock i 10 minuter. Jag plockar och plockar, kan inte låta bli de här godingarna
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

På bilderna är mitt kött stekt till 55 graderÖnskar du köttet riktigt genomstekt ställer du in temperaturen på 60-62 grader iställetStäll in köttet en bit ner i ugnen och låt termometersladden hänga ut genom ugnsluckanFör min oxfilé tog det ca 30 minuter att bli klar (55 grader)Gör under tiden klart några lager aluminiumfolie som du strax skall linda in köttet iNär köttet är färdigstekt (55 grader för rött/rosa eller 60-62 grader för genomstekt) lägger du köttbiten på folien och lindar in den till ett paketLåt köttet snabbt kylas av. många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket. ca 30 minuter