Förrätt 1

Förrätt 1

  • 4 Recept
SNITTAR OCH BUBBEL

SNITTAR OCH BUBBEL

1 pkt krustader ca 15-20 st. 100 g riven Västerbottensost. 1 st ägg. 1 dl vispgrädde. 1 liten gul lök. 1 msk smör. 1 liten burk ansjovisfiléer. 1 knippe dill. Sätt ugnen på 150°.  Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ca 10 min. 1 pkt krustader. ca 15-20 st. 100 g riven Västerbottensost. 1 st ägg. 1 dl vispgrädde. 1 liten gul lök. 1 msk smör. 1 liten burk ansjovisfiléer. 1 knippe dill
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Vi har redan en trerätters meny klar och alla familjer ska ta med sig snittar för ca 150 buckers. Lantchips med het räkröra10 port 300 g skalade räkor3 vitlöksklyftor1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)1 msk olivolja1/2 dl crème fraichefinrivet skal och juice av 1lime1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (à 200 g)saltpeppartabasco1. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt räkorna och fräs 1 minut under omrörning. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. 2 dl creme fraciheriven skal av 1 citronsalt och nymalen svartpepparSätt ugnen på 175 grader. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten. Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°. Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ca 10 min. Krustader med crabstickröra1 förpackning små krustader1 creme fraiche1 romburk8 crab sticks/surimisticksHacka crabsticksen. Bred på nachos och gratinera i ugn på 225 grader 8-10 minuter. Italienska parmarullar12 st2 dl creme fraichesalt och peppar12 skivor parmaskinkaett knippe färsk basilika100 g soltorkade tomaterStrimla basilika och tomater. Världens godaste smördegssnurrorca 24 st2 plattor smördegtomatpurévästerbottensostherrgårdsostvitlök1 kruka persiljaägg till penslingTina smördegsplattorna. -Mama Skogly ♥ 10 port. 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar). 8-10 pers. 1 dl crème fraiche. 12 st
Grillad baconlindad halloumi

Grillad baconlindad halloumi

Grillad baconlindad halloumi1 paket halloumi1 paket baconDela halloumin i stavar. 1 paket halloumi. 1 paket bacon
Skagenröra i salladskål

Skagenröra i salladskål

Det här var en jättegod förrätt och perfekt om man vill undvika kolhydrater. Skagenröra i salladskålIsbergssalladsblad formade som skålarSkagenröraca 170 g kräftstjärtar och räkor (en halv burk av varje, eller 1 hel burk av en sort)1-1,5 dl crème fraiche0,5 dl majonäs2 msk dillcitroncayennepepparHäll av lagen av kräftstärtarna och/eller räkorna. ca 170 g kräftstjärtar och räkor. 1 hel burk. 1-1,5 dl crème fraiche