berts

berts

  • 6 Recept
Kycklingbröst

Kycklingbröst

Hej matvänner,. Jag vill verkligen slå ett slag för färsk kyckling. Fryst kyckling är ju visserligen smidigt att ha i frysen, men den har ofta både vatten och socker tillsatt
Laxfilé i ugn

Laxfilé i ugn

Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Laxgratäng med citronsås

Laxgratäng med citronsås

En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Mycket citron blir det men för mycket citron kan det aldrig bli, i alla fall inte om man ska tro på Anki som är citronberoende

Plommonsufflé

Värm ugnen till 225°. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Koka upp över hög värme

Plommonsufflé

Koka plommonen mjuka och häll av vattnet. Hacka eller mixa dem fint. Blanda ner sockret i. plommonen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner plommonen försiktigt
Plommonsufflé

Plommonsufflé

Skölj plommonen och koka dem mjuka. Hacka dem fint och blanda in hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av socket