Förrätter

Förrätter

  • 22 Recept
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Filén som inte kommer gå i graven

Filén som inte kommer gå i graven

Som jag nämnde i julaftonsinlägget finns det något på julbordet som har en given plats hos oss, nämligen den gravade oxfilén
Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Lite, men bara lite tomt har det tyvärr ekat här i det Mårtenssonska köket några dagar, men så kan det gå när förkylning blandas med sent kvällsarbete - vi hoppas ni har överseende
Laxtartar med avocado

Laxtartar med avocado

Jag har aldrig gjort laxtartar förut, och jag tyckte faktiskt det var gott. Här får ni höfta måtten vilt
GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ. 400 g oxfilé. 4 gula lökar. 4 msk salt. 4 msk socker. 3 msk grovmald svartpeppar. lite torkad basilika
Kyckling med krämiga rödbetor

Kyckling med krämiga rödbetor

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Krämiga rödbetor. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan
Färska fikon med valnötsröra

Färska fikon med valnötsröra

Blanda Kesella, honung, vaniljsocker och valnötter. Servera det till fikonen 4 färska fikon. Färskoströra
Recept på regnbågsfilé och vit chokladmousse

Recept på regnbågsfilé och vit chokladmousse

Hej alla glada matvänner. Det var länge sen jag skrev, men nu är jag på gång igen. Elfsborg har vunnit guld  och hela Borås stad med innevånare är stolta och lyckliga för det
Nyårsmenyns förrätt

Nyårsmenyns förrätt

Nyårsmenyns förrätt. H tyckte det var så mysigt med trerätters att hon undrade ifall vi inte kunde ha det varje dag