Jul

Jul

  • 5 Recept
Goda revben.

Goda revben.

Dom här tycker vi passar bra till julbordet, så dom skall vi bidra till vårt knytkalasjulbord hos Affe och Carina när det är dags
Griljera julskinka

Griljera julskinka

Sätt ugnen på 200°. Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet
Kokt julskinka

Kokt julskinka

Låt nätet på den benfria skinkan sitta kvar. Skölj skinkan i kallt vatten. Stick in en stektermometer i skinkan
Gubbröra à la Per Morberg

Gubbröra à la Per Morberg

4 ägg, hårdkokta 1 rödlök 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök) 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g) 1 rå äggula 1 tsk dijonsenap lite av ansjovisspadet salt peppar
Gubbröra med rökt lax

Gubbröra med rökt lax

Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen.  . Blanda ihop crème fraiche, gurka, gräslök och rom