Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Pasta med kasslersås

Pasta med kasslersås

Fick ett infall att köpa kassler när jag var på maxi, men den blir alltid liggandes i kylet hemma ett tag för jag kan aldrig bestämma mig vad jag ska göra med den
Kräft och Fiskfond

Kräft och Fiskfond

Igår fick vi hem ett lass med torsk och rödspätta, och där till ett rejält lass med havskräftor, ja då menar jag ett rejält lass
Helstekt fläskytterfilé

Helstekt fläskytterfilé

Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Ugnskokt färsk torsk med äggsås

Ugnskokt färsk torsk med äggsås

Uj uj det här är en riktigt klassiker. 1 kg färska torskfileér. 1 lime. salt och vitpeppar. lite tryffelolja att ringla över firren
Kokt Falukorv med pepparrotssås

Kokt Falukorv med pepparrotssås

Dra skinnet av korven. Skär den i skivor. Lägg den i en rymlig kastrull. Häll på vatten så det täcker korven
Spaghetti med skinksås

Spaghetti med skinksås

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop buljong och creme fraiche och låt det koka upp
Helstekt oxfilé i ugn

Helstekt oxfilé i ugn

Bryna lite. Information, hämtat från in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. När den visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa
Inbakad kassler

Inbakad kassler

1. Smöra formen och täck botten och upp på formens kant med smördeg. 2. Smält osten i en kastrull på låg värme, tillsätt creme fraichen, koka samman lite under omrörning så det inte bränns i bottnen
KOKT FALUKORV MED PEPPARROTSSÅS

KOKT FALUKORV MED PEPPARROTSSÅS

Det här känns som en lite bortglömd maträtt, svensk husmanskost för hela slanten, men sååå gott. Helst ska det vara så pass mycket pepparrot i såsen att det går upp i näsan