3 vitlökar1-2 dl balsamvinäger2-3 dl raps- eller olivolja1 tsk salt1 tsk rosmarin1 tsk oregano1 tsk mejram1 tsk basilikaSkala alla klyftor, koka upp en kastrull med 1 liter vatten, häll ner klyftorna och låt koka i 1 minut, håll koll så det inte blir längre, då smaken blir mesig. 3 vitlökar
Inlagda vitlöksklyftor är väldigt gott som tapas eller bara som tillbehör tex när du grillar. Dela upp vitlökarna i klyftor och låt dem förbli oskalade
Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagda vitlöksklyftor. Mängden kryddor är egentligen inte så noga, det viktigaste är att oljan alltid täcker vitlöksklyftorna
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Inlagd vitlök är mildare än rå vitlök och god att ha som tillbehör till mat eller ingrediens i en sallad eller så