Skinkstek

Skinkstek

  • 3 Recept
Skinkgryta med grönpeppar

Skinkgryta med grönpeppar

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Rödvinsbrässerad skinkstek i lergryta

Rödvinsbrässerad skinkstek i lergryta

1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnid in köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktig lergrytaLägg i lökklyftorna, häll vinet över, in i en kall ugn
Skinkstek marinerad i vitlök, soya och röd balsamvinäger

Skinkstek marinerad i vitlök, soya och röd balsamvinäger

Gele 1 kg skinkstek. Marinera skinkan i marinaden minst 1h. Bryn den snabbt i smör och lägg i en liten gjutjärnsgryta med all marinad, sätt på locket och stek på nedre delen av ugnen på 90 grader tills innertemperaturen visar 65 grader