Mat

Mat

  • 10 Recept
Löksill

Löksill

Blötlägg saltsillen i ca 8 timmar/burksillen i 2 timmar. Låt alla ingredienser (ej rödlöken) sjuda upp under omrörning till sockret smält
Löksill

Löksill

Koka upp lagen och låt svalna. Skär sillen bitar. Lägg sillen i en burk och slå lagen över låt stå minst 2 dygn innan servering
Busenkel löksill

Busenkel löksill

Vad ska man säga. Rödlök och lite lag. Busenkelt och väldigt gott. Ingredienser. 1 burk inläggningssill (420 gr)
Korvstroganoff

Korvstroganoff

Strö över mjöl och tillsätt tomatpuré. Häll över tomater och grädde och låt det puttra ihop nån min. Men hittar ni passerade tomater på flaska från Mutti, köp och testa
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Blanda mjölk, grädde, pressad vitlök, aromat, salt, vitpeppar och lökpulver i en stor gryta. 2 tsk aromat (kan ersättas med ca ½ - 1 tsk salt). 2 tsk aromat (kan ersättas med ca ½ - 1 tsk salt)
Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka, klassikern som görs i långpanna. Så enkelt och gott. Förutom fläsk har jag smaksatt pannkakan med purjolök
Ugnsbakade ribs, grönsaker och skruvad potatis

Ugnsbakade ribs, grönsaker och skruvad potatis

Jag älskar revben - Ribs. En av mina absoluta favoriter. Det ska vara riktigt kladdigt och gott. Fingrarna och munnen ska vara flottiga, då vet jag att jag har lyckats och att det har smakat fantastiskt bra
Höstsmak – Vildsvinsgryta (302/366)

Höstsmak – Vildsvinsgryta (302/366)

Ja, intresset för matlagning har inte avtagit i alla fall, trettiosex år senare tycker jag att det är minst lika roligt att experimentera i köket