Gurka

Gurka

  • 3 Recept
Inlagd smörgåsgurka, andra försöket

Inlagd smörgåsgurka, andra försöket

Förslut burkarna och ställ in dem i kylen, vänta i ca en vecka innan du provar gurkan. Okej, det är bara att erkänna att jag inte tyckte att den snabbinlagda gurkan (se tidigare recept) inte var helt 100%-ig. 2kg VästeråsgurkaSaltlag, dag 1
Pressgurka på mormors vis

Pressgurka på mormors vis

Skördade gurka och persilja igår i växthuset och gjorde mig lite pressgurka. Pressgurka känns inte som något som många gör nu för tiden (rätta mig om jag har fel) utan det är något man gjorde förr till söndagssteken, i alla fall förknippar jag pressgurka med söndagsmiddagar hos mormor och morfar
Världens godaste (ättiks) smörgåsgurka

Världens godaste (ättiks) smörgåsgurka

Och så har jag lagt in världens godaste ättiksgurka, precis som jag brukar varje höst. ) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet