moje 2

moje 2

  • 4 Recept
namr
Fiskgratäng med kräftstjärtar

Fiskgratäng med kräftstjärtar

Håller på att ha nedräkning till semester bara 2 arbetspass kvar + ett pk-möte idag. ca 10-12 potatisar. 2 msk smör. Rör då ut ca 2-3 msk med lite mjölk och tillsätt i såsen under omrörning. Gratinera i 225 grader i ca 15 min eller tills moset och osten fått lite färg. ca 10-12 potatisar
Inte bara en makalös fiskgratäng - äntligen ett vettigt sätt att ta hand om alla dessa äggvitor...

Inte bara en makalös fiskgratäng - äntligen ett vettigt sätt att ta hand om alla dessa äggvitor...

Min bästa fiskgratäng 800 gram torskfilé salt, vitpeppar 3 msk smör + smör till formen 2 schalottenlökar, finhackade 1 dl vitt vin 1 dl créme fraishe 1 dl grädde 2 dl gammaldags mjölk 1 fiskbuljongtärning 2 msk hackad dill vitpeppar 3 msk vetemjöl 5 äggvitor 1,5 dl parmesanost, finriven Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in den i ugnen, och höj temperaturen till 250 grader. Ställ in i ugnen igen i 5-20 minuter, tills dess att fuff-täcket blivit läckert gyllene. 2 schalottenlökar. 2 dl gammaldags mjölk. 2 msk hackad dill
Matig Edamame & fetaostpaj (glutenfri)

Matig Edamame & fetaostpaj (glutenfri)

2,75 dl (175g) kikärtsmjöl (eller valfritt mjöl, typ bovete, mandelmjöl, havremjöl). 1/2 msk olivolja. 2 salladslökar. 125 g skalade och förvällda edamamebönor (finns i frysdisken). 1/2 tsk olivolja. 2 dl lättmjölk. 0,25 dl hackad mynta. Sätt ugnen på 200 C. 2. Grädda i ugnen i 15-20 minuter eller tills äggstanningen stelnat. 166 kcal13 g protein12 g kolhydrater7,5 g fett 10 bitar. 2,75 dl. 1/2 msk olivolja. 2 salladslökar
Fiskgratäng med torsk och havskräfta

Fiskgratäng med torsk och havskräfta

2 dl grädde. 2 dl vitt vin. 1-2 ägg. 2 dl grädde. 2 dl vitt vin. 1-2 ägg 6-8 potatisar beroende av storlek. En ganska vanlig rätt i grundutförande, som kan smaka fantastiskt om den sätts samman på rätt sätt