Koka upp vatten med salt. Ha i riset när det kokat upp och låt det puttra under lock i 19 minuter. Rör om då och då och så till att det inte bränner fast
Lobster rolls1. Ta ut allt kött ur hummern och skär i tärningar. 2. Hacka persilja och salladslökar fint. 3. Blanda ihop alla ingredienser till en krämig, inte allt för lös röra
En helt vanlig vardagskväll letade jag runt efter recept på en koreansk ”bowl”, Bibimbap. Men allt jag hittade verkade så komplicerat – inte alls gjort för en vardag när maten måste fram på bordet snabbt
Häll i tonfisken, de krossade tomaterna, tomatpurén, oliverna och oreganon. 1 burk tonfisk, 200 g. 1 burk tonfisk, 200 g 1 burk krossade tomater, 400 g 4 msk tomatpuré
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 msk fisksås
Lax i ugn600 g kulpotatis 4 klyftor vitlök, krossade salt olivolja 600 g laxfilé (mittbiten) salt svartpeppar 200 g fetaost 400 g kvisttomat 1 msk olivolja