Nöt

Nöt

  • 7 Recept
Ingas pepparrotskött

Ingas pepparrotskött

Koka upp vattnet i en rymlig kastrull, lägg i köttet och skumma av när det kokat upp. Buljong. Skala och skär löken och rotsakerna i stora bitar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Skär köttet i tunna skivor och banka ut dem lätt. Skala potatis och lök. Skär potatis i tjocka skivor ca 0,5 cm
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

4-6 portioner800 g nötkött (fransyska eller innanlår)1 lök5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad1 msk sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn3-4 dl vatten3 msk vetemjöl + 3 msk vatten1 1/2 dl vispgräddeSmörSalt och pepparSmält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. 800 g nötkött (fransyska eller innanlår)