En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Chokladbiskvier 200 g mald sötmandel4 st mald bittermandel3 1/4 dl florsocker 3 st äggvitor Smörkräm3/4 dl socker3/4 dl vatten3 äggulor150 g smör1 msk kakao Glasyr75 g mörk blockchoklad1 msk olja Gör så härBlanda ingredienserna till bottnarnaGör små bollar och platta ut dem något på bakplåtspapperGrädda i 12-15 min i 175-200 graderLåt svalna Koka socker och vatten till smörkräm under omrörning till en simmig lag ca 10 minVispa i äggulorna Låt svalna När lagen svalnat rör i smör och kakaoBred smörkrämen på bottnarnaLåt stelna i frysen Smält blockchokladen till glasyren i vattenbadRör ner i oljanDoppa överdelen på kakorna i chokladenLåt stelna 200 g mald sötmandel