Mina favoriter

Mina favoriter

  • 4 Recept
Mina favoriter
Karelska piroger

Karelska piroger

Sätt ugnen på 225 grader. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Karelsk stek

Karelsk stek

Min favorit på julbordet. Gott till kokt potatis och bröd som man kan doppa. 6 portioner700 g färdig köttblandning för karelsk stek(eller ca 250 gram av vardera lamm, nöt och fläsk)2 klyftade lökar1 morot skuren i bitar2 lagerblad6 kryddpepparkorn2–3 tsk saltkokande vattenVarva kött, grönsaker och kryddor i en gryta
Karelsk gryta med julskinka

Karelsk gryta med julskinka

Idag är det Finlands nationaldag, även kallad självständighetsdagen. Det har vi firat med att tända ljus i fönstren och äta finsk mat