Surdegsbröd 1

Surdegsbröd 1

  • 2 Recept
Cinas västerås gurka

Cinas västerås gurka

Cirka 10 dillkronor. Gör rent gurkorna väl. Skiva gurkorna. Blanda ihop socker, salt och senapsfröna. Varva gurkor, socker/salt/senapsfröna, ättikan och dillkronorna I en stor bunke
Levainbröd på surdeg

Levainbröd på surdeg

Dag 1. 1 dl ljummet vattten. 1/2 d rågmjöl. 1 dl ljummet vatten. 1,5 dl rågmjöl. 1 dl ljummet vatten. 1 dl rågmjöl. -) Häll ut allt utom ca en halv deciliter och häll i 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten och rör om. Låt stå i ca 12 timmar. 1 msk rågsurdegsgrund. 1/2 dl ljummet vatten. 1 dl vetemjöl special. 1dl ljummet vatten. 11/2 dl vetemjöl special. Blanda allt och låt stå i ca 12 timmar, då borde surdegen ha börjat bubbla. Dag 1 på kvällen. 1 dl vetesurdegsgrund. 2 1/2 dl vetemjöl special. 1 dl rågmjöl. 10 g jäst. ca 15 dl vetemjöl special. 1 msk salt. Släng ca 1 dl vatten på plåten längst ner och stäng luckan direkt. 10 g jäst. 1 msk salt