Vispat vitlökssmör 250 g smör, rumsvarmt 1 klyfta vitlök, finriven citronsaft, några droppar worcestersås, några droppar salt www.koket.se
Stekt spenat med ingefära Ingredienser Portioner. 6-8 3 skivade vitlöksklyftor 1 msk hackad ingefära 500 g färsk bladspenat 1 msk vatten 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 2 krm salt ev 1 msk mortlade sesamfrön Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Kebabsås Ingredienser3 dl gräddfil2 msk majonäs3 msk chilisås½ tsk sambal olek1 tsk italiensk salladskrydda1 vitlöksklyftaSvartpeppar och vitpepparev Matskafferiet
Rödbetstzatziki Tvätta rödbetan och koka den mjuk. Skala under rinnande vatten och låt svalna. Riv rödbetan grovt. Skala och riv äpplet Hemmets Journal
Vispat smör med persilja, citron och vitlök Vispat smör med persilja, citron och vitlök. 150 g rumsvarmt smör. 1 kruka persilja (finhackas). 1 msk färskpressad citronsaft Mat
Brynt kryddsmör med kapris och dill Smält 25 g av smöret i en kastrull tills det får guldbrun färg. Häll över det i en bunke. Tillsätt kapris och citronsaft, låt svalna ca 15 min Arla