Tillbehör

Tillbehör

  • 8 Recept
Vispat vitlökssmör

Vispat vitlökssmör

250 g smör, rumsvarmt 1 klyfta vitlök, finriven citronsaft, några droppar worcestersås, några droppar salt
Stekt spenat med ingefära

Stekt spenat med ingefära

Ingredienser Portioner. 6-8 3 skivade vitlöksklyftor 1 msk hackad ingefära 500 g färsk bladspenat 1 msk vatten 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 2 krm salt ev 1 msk mortlade sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Kebabsås

Kebabsås

Ingredienser3 dl gräddfil2 msk majonäs3 msk chilisås½ tsk sambal olek1 tsk italiensk salladskrydda1 vitlöksklyftaSvartpeppar och vitpepparev
Rödbetstzatziki

Rödbetstzatziki

Tvätta rödbetan och koka den mjuk. Skala under rinnande vatten och låt svalna. Riv rödbetan grovt. Skala och riv äpplet
Brynt kryddsmör med kapris och dill

Brynt kryddsmör med kapris och dill

Smält 25 g av smöret i en kastrull tills det får guldbrun färg. Häll över det i en bunke. Tillsätt kapris och citronsaft, låt svalna ca 15 min