Mina favoriter

Mina favoriter

  • 4 Recept
Mina favoriter
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resterande ingredienser och knåda väl. Jäs 30 min. Dela degen i två delar och gorma till limpor
Lättbakad Sirapslimpa

Lättbakad Sirapslimpa

Bakar man dessa bröd i avlånga brödformar så blir de väldigt likt de fina bröden som man köper i affären
Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet