Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Igår hade jag en riktig inspirationsdag med kombinerad promenad och förmiddagsfika med två av mina frilanskollegor Anna och Annika och framåt kvällen åkte jag och lyssnade på föreläsningen ‘Tillbaka till naturen’ med Régis Chevrot som är fransk kock vars familj är självförsörjande hobbyodlare som bor i närheten och är väldans inspirerande
Knåda ihop degen med mjöl och margarin. Lägg till lite vatten vid behov. Låt degen stå kallt ett tag. Dela blomkålen i buketter och koka den knappt mjuk
En kryddig fyllning med blomkål i ett gott frasigt pajskal. Väldigt enkelt att göra till lunch och pajen kan varieras på många olika sätt, det är inte tvunget att ha i blomkål