Många är de som inte kan äta en mjuk chokladkaka från mataffären… laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, glutenintoleranta, kakaoöverkänsliga, diabetiker osv
Ännu en glutenfri kaka i favoritformen och den blev super. 175 grader1 ½ liters form2 ägg2 dl socker2 rivna morötter½ dl mjuka milda½ dl rapsolja3 ½ dl glutenfri fin mjölmix1 msk maizenamjöl1 tsk kanel1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerVispa ägg och socker poröst och rör i finrivna morötter och fettet
Det är ändå ganska skönt ha min egen lägenhet att se om igen, inget ont om mina fantastiska föräldrar, men jag är van vid att bo själv och tycker om att spendera tid med ingen annan än min lilla hund som sällskap
En liten specialare kallad tysk citronkaka. Receptet hittade jag på matklubben så om det är en vanlig kaka i Tyskland eller inte vågar jag inte svara på
När lillebror med sambo kom över på fika var citronsmak på kakan givet. Denna gång blev det en modifierad variant av Saltå kvarns recept, men uppriktigt sagt tyckte jag nog att det blev lite
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och snoppa krusbären, skär dem därefter i mindre bitar. Lägg bärbitarna i ugnsfast form och sikta vaniljsocker och potatismjöl över