Kött

Kött

  • 6 Recept
Skomakarlåda - Närke

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser Portioner. 4 1/2 paket bacon (à 140 g) 4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g) 1 msk smör 1 dl rött vin 2 msk konc ox- eller kalvfond 2 msk hackad persilja Mos 800 g potatis 2 1/2 dl mjölk 2 msk smör 1 tsk salt 1 krm peppar Till servering kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken