Matbröd

Matbröd

  • 12 Recept
Ciabatta bröd

Ciabatta bröd

Ytterligare ett bröd på temat picknick. ) Ett ljus, lite syrligt utflyktsbröd, perfekt att fylla med mozzarella, sallad, basilika, tomater och italienska charkuterier
Ännu ett filmjölksbröd

Ännu ett filmjölksbröd

Var så sugen att baka ett snabbt bröd efter jobbet idag (för att ha något gott att äta framför TV´n ikväll) och efter lite googlande hittad jag detta recept hos Expressen
Mot Ullared

Mot Ullared

När ni läser detta är jag mitt uppe i min shopping på GeKå´s i Ullared. Och nej, jag är inte lika galen som alla andra i TV-serien
Dinkelfrallor

Dinkelfrallor

50 g jäst4 dl ljummet vatten 37°250 g keso4 msk smör-&rapsolja3 tsk salt2 msk brödsirap5 dl dinkel fullkornsmjöl6–7 dl vetemjöl special2 dl pumpakärnorRör ut jästen i vattnet i en bunke
Nygräddade dinkelfrallor

Nygräddade dinkelfrallor

Idag var jag först upp ur sängen - vilket innebar att jag satte igång med tvätten direkt, envis som synden så har jag bestämt mig för att utrota tvättberget en gång för alla, och det idag
Dinkelbaguetter

Dinkelbaguetter

Grova baguetter med nyttigt dinkel som ger god smak och högt näringsinnehåll. Den långa jästiden ger ett smakrikt och luftigt bröd
Barkis

Barkis

3 limpor. 50 g jäst. 100 g smör. 5 dl mjölk. 2 tsk salt. 4 msk vit sirap. 9 dl dinkel mjöl. 3 dl vetemjöl. Vallmofrön
Snabbt (ciabatta) bröd

Snabbt (ciabatta) bröd

Bröd är något som är riktigt kul att göra. Jag har ändå sedan liten fått baka bröd tillsammans med min pappa som är bagare så jag har det lite "i blodet" kan man säga
Morotslimpa med dinkel och honung

Morotslimpa med dinkel och honung

Jag har bakat rätt mycket bröd under de senaste månaderna och det här är en riktig favorit. Saftig, hållbar, fiberrik och helt ljuvligt god
Dinkel bröd

Dinkel bröd

Bakade lite bröd idag efter jobbet. Det är perfekt att skära upp i skivor och lägga i frysen för att ta fram en bit varje morgon
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål. Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg