veggo 1

veggo 1

  • 9 Recept
Kryddig kikärtsgryta – Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili – Chana masala

Kryddig kikärtsgryta – Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili – Chana masala

1 tsk färsk riven ingefära (eller mer). 1 vitlöksklyfta, pressad. 1- 2 st gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade. 1 msk koriander. 1) Fräs lök, ingefära, chili och gurkmeja i smör eller olja tills allt är mjukt och lätt brynt. Fräs i 10 minuter. 3) Tillsätt 2,5 dl av det sparade kikärtspadet och låt därefter sjuda ytterligare 10 minuter. Skriv utFacebookGoogle +1TwitterE-postPinterest 2 burkar kikärtor (spara spadet). 1 tsk färsk riven ingefära (eller mer). 1 vitlöksklyfta, pressad. 1- 2 st gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade. 1 msk koriander
Stingig potatis- och kikärtsgryta

Stingig potatis- och kikärtsgryta

Nåja, men redigt 10 personer i alla fall om du äter ris till. 1 dl rapsolja. 1 msk Sambal oelek. 1 nypa hackad och torkad stark chili. 1. Avsluta med att ha i potatis och kikärtor och låt puttra i ca 10 minuter. 4 vitlöksklyftor 1 dl rapsolja. 1 msk Sambal oelek. 1 nypa hackad och torkad stark chili
Kikärtsgryta med röda linser och saffran

Kikärtsgryta med röda linser och saffran

1 gul lök, hackad. 1-2 vitlöksklyftor, rivna. 1 burk kokta kikärter (eller blötlägg och koka egna kikärtor ca 400 g). 1,5 dl röda linser. 1 burk krossade tomater (400 g). 1 persiljekvist, finhackad (använd även stjälken som är vitaminrik) eller 1-2 tsk frusen persilja. 0,5-1 tsk örtsalt. 1 krm cayennepeppar (mer om du vill ha lite sting i rätten). Tillsätt vitlök, saffran och stek ytterligare i ca 1 min. Tillsätt de övriga ingredienser till grytan/soppan och låt koka i ca 10-15 min. 1 gul lök, hackad. 1-2 vitlöksklyftor, rivna. 1 burk kokta kikärter (eller blötlägg och koka egna kikärtor ca 400 g). 1,5 dl röda linser. 1 burk krossade tomater (400 g). 0,5 g saffran (ett paket) Gillar du saffran så kan du ta ett halvt paket till, dvs 0,75 g 1 persiljekvist, finhackad (använd även stjälken som är vitaminrik) eller 1-2 tsk frusen persilja. 0,5-1 tsk örtsalt. 1 krm cayennepeppar (mer om du vill ha lite sting i rätten)
Indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta

Låt koka 10 min. 1 röd chili. 1 dryg matsked färsk riven ingefära. 1 dryg tsk kardemummakärnor. 1 tsk garam masala. 1 tsk curry. dl cashewnötter. 1 färsk broccoli. 130 g färsk spenat
Indisk potatis- och kikärtsgryta

Indisk potatis- och kikärtsgryta

1 stor gul lök, i tunna skivor. 1 burk krossade tomater (400 g). 1 burk färdigkokta kikärter (400 g), sköljda och avrunna. 1 tsk socker. saften av 1 citron. Koka potatisen tills den är nätt och jämt mjuk, ca 15 minuter. 1 stor gul lök, i tunna skivor. 1 burk krossade tomater (400 g). 1 burk färdigkokta kikärter (400 g), sköljda och avrunna. 1 tsk socker. saften av 1 citron en handfull färsk koriander, grovhackad
Indisk kikärtsgryta med kokos och garam masala

Indisk kikärtsgryta med kokos och garam masala

Indisk kikärtsgryta med kokos och garam masala4-5 portioner (eller fler om det är på en buffé)2 gula lökar, fint hackade1 röd chili, finhackad4 vitlöksklyftor, finhackade2 msk färsk riven ingefära1 msk rapsolja2 tsk gurkmeja1 msk garam masala1 burk krossade tomater à 500 g1 burk kokosmjölk, gärna lätt1 tsk salt1 krm svartpeppar1 dl hackad koriander eller persilja (undrar om inte jag missade detta. Låt puttra mycket försiktigt ca 5-10 minuter. 1 röd chili. 1 msk rapsolja. 1 msk garam masala. 1 burk krossade tomater. 1 burk kokosmjölk. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 dl hackad koriander eller persilja

Chilimarmelad

När jag kärnat ur dem blev det drygt 100 gram så jag kärnade ur plommonen och fyllde på med dem. 100 g chili och 400 g annan frukt. 1 citron, pressad. 100 g chili och 400 g annan frukt. 1 citron, pressad

Vegetarisk kikärtsgryta

1 gul lök. 1 purjolök. 1 paprika Smör/olja. 1/2 tsk kanel. // 1 gul lök. 1 purjolök. 1 paprika Smör/olja. 1/2 tsk kanel
Zucchiniplättar

Zucchiniplättar

1 st zucchini. 1 gul lök. 2 dl mandelmjöl 0,5dl ströbröd + 1,5dl vetemjöl. 1/2 Paprika. 2dl Creme Fraiche 1 st zucchini. 1 gul lök. 2 dl mandelmjöl 0,5dl ströbröd + 1,5dl vetemjöl. 1/2 Paprika