Lägg i kräftornaochkoka upp. Koka upp vatten, salt, sockerochdillkronorochkoka i 10 minuter. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftoroch lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor. 3 st sockerbit. 10 st dillkronor
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Häll upp på rena burkar och sätt på locket. ost. Skär den i 1 cm breda bitar ochkoka upp tillsammans med vattnet. Koka i 10 minuter. Rör i syltsockerochkoka upp under omrörning i 3–5 minuter. 1 kg syltsocker
Jag och mina syskon hjälptes åt att göra röran till mackorna med lite hjälp från mamma . När jag var liten så gjorde vi sådana här varma mackor ,fast jag tror vi gjorde våra på formfranska
Här kommer ett av mina mest lästa recept under det gångna året i repris. Passa på nu innan säsongen för gurka ochkrondill tar slut - du får en underbar inlagd gurka som varar till nästa års skörd