Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
Lova att även laga pajen en helgdag, då har du tid över för annat…. Smarttrainers broccolipaj. Mitt i veckan och inga idéer vad som ska tillagas till middag
Meat-free Monday igen och denna gång med en riktigt god matpaj. Visst kan man göra tacopaj på vegetarisk färs, men testa att göra denna grönsakspaj med tacofyllning
För åtskilliga år sedan provade jag att göra en köttfärspaj. Det var en riktigt äcklig matupplevelse, så pass att jag hållt mig långt bort från alla nya pajrecept som inte passat bra ihop med vaniljsås eller glass
) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Pajdeg. Tryck ut degen i en stor pajform, du behöver inte smörja den, nagga bottnen och ställ formen i kylskåpet ca 30 minuter. Förgrädda pajdegen i ca 10-12 min, den ska bara få en aning färg inte mer. Sänk temperaturen på ugnen till 200 grader och ställ in pajen och grädda den i ca 30 minuter eller tills pajen får fin färg
Gravad lax med hovmästarsås på toast, ägghalvor med majonäs och färska räkor, löksill, senapssill, skärgårdssill och färsk potatis, lammkorv och färsk salsiccia och det allra bästa – en kall paj med lax, räkor och avokado på kavringsbotten
Mitt självpåtagna uppdrag att fixa pajer ledde till en del vånda och ett experiment. Till slut bestämde jag mig för salamipaj med fetaost och paj med ungsrostade tomater och örter
Jag gillar pajer men det är inte så ofta jag gör dem, de är perfekta att ta till när man har många gäster… en buffé med olika pajer är inte så dumt, då kan man ta vad man gillar