Hallå alla mina bloggläsare. Viktigt att dom inte kokar för länge, mina var inte helt mjuka. När det återstår ca 3-4 min kvar så lägger du ner körsbärs tomaterna
Min tanke är att man borde kunna ta lite olika paprikor, inte bara den röda. Gratinera 45min i 225grader. 45minuter i ugnen är oxå lite lång tid, så ugnen får ni hålla koll på lite. 45minuter i ugnen är oxå lite lång tid, så ugnen får ni hålla koll på lite
Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min. Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg
Hacka gul lök och vitlök fint och fräs i olja tillsammans med köttfärs, tomatpuré och torkad basilika tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Grädda i mitten av ugnen 50–55 minuter, prova med en sticka – potatisen och rotsellerin ska vara mjuka
Häll gräddblandningen i formen och ställ in mitt i ugnen, ca 20 minuter på 225 grader. I kväll blir det inte en endaste gnutta korv i maten, vi ska istället njuta av en vegetarisk rätt som ingen av oss ätit på minst 20 år. Häll gräddblandningen i formen och ställ in mitt i ugnen, ca 20 minuter på 225 grader Servera med valfritt tillbehör
Låt småkoka 3 min. In med kycklingen i 15-20 min. Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. Den är väldigt enkel att göra och går snabbt att förbereda
Krydda med kryddorna och småkoka i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Lägg i en gryta. Skär paprikan och purjolöken (färska champinjoner steks lite innan de läggs i grytan) och lägg i grytan
· Strö till sist riven ost över och gratinera i ugn i 200° i ca 25 minuter. Idag var det 17 minusgrader när jag gick till jobbet, och när jag tog denna bild (med dålig mobilkamera)
Tag ca 1 dl smet/raggmunk - Stektid ca 2 min/sida. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> Ca 1 kg fast potatis. ca 1 dl smet/raggmunk - Stektid ca 2 min/sida