Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Knaprig sötpotatis

Knaprig sötpotatis

Har ni upptäckt sötpotatisen. Vi fastnade för den i somras. Har fått för mig att jag inte gillar det men har nog ätit det på fel sätt de gånger jag provat
Inlagd slanggurka snabbt och gott

Inlagd slanggurka snabbt och gott

Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
Fläskfilégryta med ädelost

Fläskfilégryta med ädelost

TACK alla ni fina, trogna läsare för era lyckoönskningar och peppande ord som ni lämnar här på bloggen
Stekt röding, potatisplättar med sambal och limesås

Stekt röding, potatisplättar med sambal och limesås

Röding. Salta och peppra fisken med citronpeppar. Stek fisken i ugn på 125 grader tills temperaturen är 60 grader, då är den klar att äta (detta tar ca 30 min, tiden varierar beroende av tjockleken på fisken)
Thailändska vårrullar

Thailändska vårrullar

Båda rätterna var grymt goda, riktiga favoriter. Igår var det dags för Thailändsk matlagningskurs igen, på schemat stog thailändska vårrullar och Käng-ka-ri-kai (kyckling curry)