I fredags bjöd jag mina kollegor på lite hembakt fika, en citronkaka med lemoncurd & marängtäcke. Till min besvikelse var kakan inne i ugnen lite för länge och blev då lite torr och det var även lite för lite citronsaft, knappt 3/4 dl hade nog varit perfekt
Mmmmm, vilken upplevelse för smaklökarna. Detta var helt i min smak, ljuvligt gott. Häromveckan på "Halv 8 hos mig" var det par-vecka, där tillagade Lisa och Magnus en vit chokladmousse
Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
Recept200 g jordgubbar (eller valfria bär)½ dl vatten½ dl socker100 g färskost (använde kesella)ca 1 dl florsocker4 gelatinblad2 dl vispgräddeLägg gelatinbladen i en skål med vatten så att de mjukas upp
Mycket god som fyllning i tårtor, består av lika delar vispgrädde och lika delar marsankräm. 2 dl vispgräddeMarsankräm gjord på 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulverGör så här