Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligt glutenfria surdegen. Det man kan säga är att smaken blir väldigt god, men bröden verkar bli lite mer kompakta med naturligt glutenfria mjöl än med vanlig glutenfri mjölmix
I helgen reser jag till sommarstugan och där har jag inte tillgång till internet, så vill önska er alla kära läsare, gamla som nya en god helg och på återseende nästa vecka
Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. För att få så bra resultat som möjligt är det bästa att man väger ingredienserna
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Sen den store sonen (9-åringen)fick diagnosen glutenintolerans i somras har vi bakat och testat diverse olika recept med det glutenfria mjölet. 1 pkt sempers glutenfria mjölmix
150gr smör50gr jäst2msk fiberhusk5dl mjölk1dl ljus sirap1½dl kesella½tsk salt1dl strösocker2 paket sempers glutenfria mjölmix 500gr styckFyllning. Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
4 dl naturligt glutenfri mjölmix. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
När inte solen skiner varje dag får man ta till andra lösningar som piggar upp humöret, som en glutenfri rulltårta till exempel, den här är väldigt saftig och krämig
Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser. Idag åker jag på semester i en vecka och ska passa på att koppla av ordentligt så därför kommer det inte bli något bloggande innan jag är tillbaka igen