Fisk

Fisk

  • 7 Recept
Fisk i ugn

Fisk i ugn

1 tärning fiskbuljong. 2 bitar torskfilé typ ryggbitar portionsförpackade på 150 gram styck eller laxfilé eller 250-300 gram spättafilé
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Torsk i ugn med räkostsås

Torsk i ugn med räkostsås

Blanda ihop räkost,créme fraich,grädde, citronsaft och fonden och häll sedan det över fisken i formen
Torsk i ugn

Torsk i ugn

Häll sedan gräddblandningen över fisken. Dela eller klyfta tomaterna och lägg dem bredvid fisken i grädden