Nu lagom till jul har jag äntligen knåpat ihop ett riktigt gott recept på raw pepparkaksbollar. Jag var lite fundersam på hur jag skulle göra dem utan proteinpulver (då hampa inte är allt för gott att baka med) men jag lyckades ganska bra ändå tycker jag
Dessa färska kulor/bollar är ett nyttigt alternativ till smågodis eller fikabröd. Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare