Sås

Sås

  • 9 Recept
Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära

1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Rabarberchutney med ingefära (lättsockrad)

Rabarberchutney med ingefära (lättsockrad)

Skölj och skala rabarbern (om skalet är tjockt och träigt) och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ej i aluminium då rabarbern får aluminium att fälla ut)
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ingredienser Portioner. 10 500 g rabarber 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 3/4 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk färskriven ingefära Lägg till i inköpslistan
Anka med apelsinsås och savoykål

Anka med apelsinsås och savoykål

Ingredienser Ugnsstekt anka 1000 g färsk anka (eller ankbröst) 1 tsk korianderfrö 0,5 tsk torkad kummin 1 tsk svartpeppar hel 4 kvistar färsk timjan 4 kvistar mejram 2 kvistar färsk persilja 1 klyfta vitlök Apelsinsås 0,3 dl socker 0,3 dl färskpressad apelsinjuice 3 msk kycklingfond 1 msk rumstempererat smör 1 msk mjöl eller Maizena 1 msk rivet apelsinskal sherryvinäger salt och peppar Sauterad savoykål 200 g savoykål 3 msk vatten 2 msk smör
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ingredienser 500 gram rabarber 1 st röd lök(ar) , finhackad 2 st vitlöksklyfta(or) 1 st chilifrukt 1 dl honung 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk ingefära , riven Köp receptet
Apelsinsås

Apelsinsås

Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Rödvinssås

Rödvinssås

Gör så här. Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min