Sallad

Sallad

Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet

Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss
Yoghurt med gurka

Yoghurt med gurka

2 dl grekisk yoghurt. 10,5 gurka, riven. 10,5 krm salt och 0,5 krm svart- eller vitpeppar. 10,5 klyfta vitlök (valfritt)Skölj, riv och blanda gurka med yoghurt, smaka av med salt och peppar
Gurksallad

Gurksallad

Smaka av gurksalladen med salt och vitpeppar. 1 gurka. 14 dl creme fraiche eller matyoghurt. 10,5 tsk salt

Sommarsallad med kräftröra

Blanda crème fraiche, gräddfil, majonnäs och dill. Vänd ner avrunna kräftstjärtar. Smaka av med lime, salt och peppar
Tonfisksallad med ris

Tonfisksallad med ris

Skölj salladen och dela tomaterna. Blanda ris, tonfisk, sallad och tomater. Servera dressingen till salladen och garnera salladen med dill och citronklyftor
Skinksallad med ägg

Skinksallad med ägg

Skölj salladen och låt den rinna av väl. Blanda salladsbladen med morot och paprika. Lägg upp sallad och ägg på två tallrikar
Kycklingsallad

Kycklingsallad

Grönsaker. 200 gram = 30 kcal. Avokado. 50 gram = 99 kcal. Kyckling. 100 gram = 130 kcal. Ägg. 1 st = 75 kcal. Krutonger
Faijitakryddad kycklingsallad

Faijitakryddad kycklingsallad

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spola den kall. Låt den rinna av väl. Ta bort skinn och ben från kycklingen, och dela köttet i bitar
Grekisk sallad med kyckling

Grekisk sallad med kyckling

Riv salladen i bitar. Skär kycklingköttet i bitar och lägg på salladen tillsammans med ägg-halvor. 1 st klyfta isbergssallad
Räkpasta

Räkpasta

Servera med pastan och en sallad. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala, hacka och fräs löken i smör