Hård bröd

Hård bröd

  • 5 Recept
Julknäcke

Julknäcke

Här kommer receptet på de knäckebröd jag valt till mitt julbord 2013, ett smakrikt spiskumminknäcke. Receptet kommer från förra årets julnummer av BAKA och ger 15-20 brödkakor lite beroende på vilken storlek du gör dem i. Jag kommer att ta med mig brödet upp till Söderhamn i jul, med undantag för 1/3 av brödkakorna som svärmor och svärfar ska få. Jag valde också att eftergrädda på 100 grader i 10 minuter, stäng av ugnen och låt brödkakorna ligga kvar i ugnen över natten
Julens godaste knäckebröd

Julens godaste knäckebröd

Tillsätt kall mjölk, sirap, olja, brödkryddor, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Nagga bröden med brödnagg eller gaffel eller kavla med ett par gånger med kruskavel från mitten och utåt kanterna
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Ta ut bröden när de fått fin färg efter 3-4 minuter. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till c. a 37 grader

Enkelt knäckebröd

Knäckebröd är alltid gott, och hembakat knäckebröd är en lyx som vi äter alltför sällan. Här kommer ett recept på ett riktigt enkelt knäckebröd