Bröd

Bröd

  • 7 Recept
Grovt bröd som är lättbakat

Grovt bröd som är lättbakat

Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott)
Grovt bröd med äppelmos

Grovt bröd med äppelmos

Saftigt och otroligt gott bröd med surdegskaraktär, som blir mustigare och godare ju längre det får jäsa
Grovt bröd

Grovt bröd

Regniga semesterdagar är perfekta för brödbak. Det verkar bli många brödbak den här sommaren. Häromdagen provade jag ett grovt bröd
Surdegsbröd med vete och durumvete

Surdegsbröd med vete och durumvete

Raskt följer här nummer två, ett surdegsbröd med största andelen vetemjöl men också durumvetemjöl. Brödet har en riktigt hård skorpa, ett segt och något luftigare innanmäte än brödet med fullkornsdinkel
Oliv- och rosmarinbaguetter och Linfröbullar med fikon

Oliv- och rosmarinbaguetter och Linfröbullar med fikon

Låt bröden svalna på galler under bakduk. Oliv- och rosmarinbaguetter4 bröd1 dl urkärnade svarta oliver100-150 g valnötter2 msk färsk rosmarin½ pkt jäst1 rågad tsk salt1 msk honung3 dl fingervarmt vatten3 msk olivolja6-7 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning1-2 tsk flingsaltSkiva de svarta oliverna och grovhacka valnötterna. Grädda bröden direkt i 5 minuter, stäng av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i ytterligare 10-12 minuter. Linfröbullar med fikon25 stycken125 g torkade fikon1½ dl linfrön3 dl kokande vatten1 pkt jäst3 dl fingervarmt vatten2 msk olja eller flytande matfettca 1, 6 l lantbrödsmjöl 4 sädesslagSkär bort skaften från fikonen och hacka dem. 4 bröd
Goda, grova tekakor!

Goda, grova tekakor!

Problemet tycker jag annars är att grovt bröd inte jäser upp lika bra. Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Bakade detta grova bröd idag. Ett grovt bröd med lite tuggmotstånd. Som vanligt så kommer januari försöka bli lite annat än kaffebröd