Raskt följer här nummer två, ett surdegsbröd med största andelen vetemjöl men också durumvetemjöl. Brödet har en riktigt hård skorpa, ett segt och något luftigare innanmäte än brödet med fullkornsdinkel
Låt bröden svalna på galler under bakduk. Oliv- och rosmarinbaguetter4 bröd1 dl urkärnade svarta oliver100-150 g valnötter2 msk färsk rosmarin½ pkt jäst1 rågad tsk salt1 msk honung3 dl fingervarmt vatten3 msk olivolja6-7 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning1-2 tsk flingsaltSkiva de svarta oliverna och grovhacka valnötterna. Grädda bröden direkt i 5 minuter, stäng av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i ytterligare 10-12 minuter. Linfröbullar med fikon25 stycken125 g torkade fikon1½ dl linfrön3 dl kokande vatten1 pkt jäst3 dl fingervarmt vatten2 msk olja eller flytande matfettca 1, 6 l lantbrödsmjöl 4 sädesslagSkär bort skaften från fikonen och hacka dem. 4 bröd