Bröd

Bröd

  • 6 Recept
Veckans bröd - Grytbröd

Veckans bröd - Grytbröd

Sättet att baka detta bröd  på kallas för autolys. Receptet har jag hittat i boken "Surdegsbröd" av Martin Johansson
Tekakor

Tekakor

Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Lantbröd med filmjölk

Lantbröd med filmjölk

Tillsätt matfett i klickar, sirap, brödkyddor, rågsikt och mjöl. Tag ut bröden och låt dem svalna på galler under bakduk
Stora bröd vill jag baka

Stora bröd vill jag baka

Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Hårt bröd

Hårt bröd

Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan  i en bunke och häll över det kokande vattnet