Blanda färsen med salt och peppar. Lägg färsen i matskedsstora klickar och bryn den runtom i ca 3 min. Tillsätt färsen och potatisen delad i bitar och koka på svag värme ca 10 min. 600 g nötfärs
Stek med köttfärsen och stek färdigt den. Martina Ca 573 kcal/port med ris Ca 384 kcal/port utan ris 4 port 1 gul finhackad lök 1 tsk smör 400 g nötfärs 15% 1 burk krossade tomater 1 burk vita bönor i tomatsås 2 msk tomatpuré ca 2-3 dl vatten 1 köttbuljongtärning 1 tsk sambal oelek chilipeppar salt och svartpeppar 3 dl okokt ris Gör så här. 400 g nötfärs
Den svenska varianten på köttfärs kanske inte har så mycket med den rätt som serveras i latinamerika där den oftast bygger på grytkött som får koka sönder och bilda chilin