Goda spröda syltkakor Jag tycker att de godaste småkakorna är gjorda på en mördeg som bara smälter i munnen när man äter dem och hallonsylten är väldigt god till Dining And Cooking
Mjuka Hallongrottor De är inte som mördegskakor, utan mer som en mjuk kaka med hallonsylt i mitten. Om du som jag gillar smörkolasmaken från mördegen och en lite fastare hallongrotta, så kan jag istället rekommendera att göra Hallongrottorna enligt receptet nedan Mary Dane -
Mördeg 150 gr smör. 4 dl vetemjöl. 0,5 dl florsocker. 1 ägg. lite vatten. Kör alla ingredienser till en deg i matberedaren Elsas Skafferi
Mördeg Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min Arla
MördegMördeg är en deg som kan användas bland annat som pajdeg. Här är ett grundrecept på mördeg. Den används även i mazariner Tinky's kakblogg!
Mördeg grundrecept Mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna Ica kuriren
Mördeg till småkakor Finfördela fettet i de torra ingredienserna och ev. smaksättning (ej sylten. ) med hjälp av matberedare, mixer eller för hand Hemmets Journal