Krämig matjessill Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Skär upp matjessillen i 1½ centimeter breda bitar. Vänd ner dem i såsen Matklubben.nu
Pepparnötter Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt socker och kryddorna och rör ihop. Rör ner grädden och arbeta ihop till en deg Matklubben.nu
Griljering av skinka Blanda ihop alla ingredienser utom ströbrödet. Ta bort svålen på den färdiga skinkan och bred på griljeringen Matklubben.nu
Paradissill Blanda alla ingredienser noggrant och garnera med tomaterna. 2 burkar matjessill à 200 gram. 4 hackade ägg Matklubben.nu
Mandelmusslor Mal mandeln. Blanda samman mandeln med strösocker, vetemjöl, margarin och ägg till en deg som får vila kallt i 30 minuter Matklubben.nu
Mozartkulor Smält blockchokladen i vattenbad. Kvala ut mandelmassan. Gör små kulor av nougaten. Rulla in varje kula i mandelmassa Matklubben.nu
Julkola Koka ihop smör, grädde, socker, salt och sirap. Rör i chokladen som du bryter i bitar. Koka på svag värme ca 50 min Matklubben.nu
Fudge Blanda allt utom mandeln i en kastrull. Koka ca 15 min. Rör nermandeln och rör till allt blandats ordentligt Matklubben.nu
Hjortronsill med stjärnanis Koka upp ättika, strösocker, vatten, vitpeppar, lagerblad och stjärnanis. Sjud i cirka 5 minuter och tillsätt hjortronen på slutet, låt svalna helt Matklubben.nu
Saffransknutar Gör degen. Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Stöt saffran med sockerbiten och rör ner i mjölken Matklubben.nu
Mervis kålrotslåda Koka kålrötterna i små bitar i ca 1 timme (låt det småputtra). Mosa och krydda med salt och peppar. Rör i sirapen och mjölet Matklubben.nu
Ättiksströmming Koka lagen och låt den kallna. Blanda mjöl och socker och vik strömmingen dubbel, vänd den i mjölblandningen Matklubben.nu