Jul

Jul

  • 12 Recept
Krämig matjessill

Krämig matjessill

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Skär upp matjessillen i 1½ centimeter breda bitar. Vänd ner dem i såsen
Pepparnötter

Pepparnötter

Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt socker och kryddorna och rör ihop. Rör ner grädden och arbeta ihop till en deg
Griljering av skinka

Griljering av skinka

Blanda ihop alla ingredienser utom ströbrödet. Ta bort svålen på den färdiga skinkan och bred på griljeringen
Paradissill

Paradissill

Blanda alla ingredienser noggrant och garnera med tomaterna. 2 burkar matjessill à 200 gram. 4 hackade ägg
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Mal mandeln. Blanda samman mandeln med strösocker, vetemjöl, margarin och ägg till en deg som får vila kallt i 30 minuter
Mozartkulor

Mozartkulor

Smält blockchokladen i vattenbad. Kvala ut mandelmassan. Gör små kulor av nougaten. Rulla in varje kula i mandelmassa
Julkola

Julkola

Koka ihop smör, grädde, socker, salt och sirap. Rör i chokladen som du bryter i bitar. Koka på svag värme ca 50 min
Fudge

Fudge

Blanda allt utom mandeln i en kastrull. Koka ca 15 min. Rör nermandeln och rör till allt blandats ordentligt
Hjortronsill med stjärnanis

Hjortronsill med stjärnanis

Koka upp ättika, strösocker, vatten, vitpeppar, lagerblad och stjärnanis. Sjud i cirka 5 minuter och tillsätt hjortronen på slutet, låt svalna helt
Saffransknutar

Saffransknutar

Gör degen. Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Stöt saffran med sockerbiten och rör ner i mjölken
Mervis kålrotslåda

Mervis kålrotslåda

Koka kålrötterna i små bitar i ca 1 timme (låt det småputtra). Mosa och krydda med salt och peppar. Rör i sirapen och mjölet
Ättiksströmming

Ättiksströmming

Koka lagen och låt den kallna. Blanda mjöl och socker och vik strömmingen dubbel, vänd den i mjölblandningen