my 2 år

my 2 år

  • 5 Recept
Havreflarn

Havreflarn

Sätt ugnen på 200°C. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. 25 tsk bakpulver
Farmors bondkakor

Farmors bondkakor

200 g rumsvarmt smör. 2 dl socker. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 200 g rumsvarmt smör. 2 dl socker

Sabinas Konditoridrömmar

Tillsätt därefter oljan och blanda på nytt tills du får en posig massa. Skall bli ca 60 st drömmar á 20 gram styck. Gräddas i ugn i 20 minuter på 150 grader. 2 msk vaniljsocker

Ingrids bästa kanelbullar

2. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader. Ingrid Eriksson 125 gram smör , rumstempererat. 2 msk kanel , mald. 125 gram smör
Kärleksmums

Kärleksmums

( Flingsalt går att hoppa över om man vill ). 200 g smör. 2 dl mjölk. 2,5 tsk bakpulver. Mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Steg 2, Glasyr. 2 dl florsocker. 2 tsk vaniljsocker. På Instagram heter jag @madameedithblogg 200 g smör. 2 dl mjölk. 2 dl florsocker