Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter

Vetekatten special

Börja med formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka snabbt samman matfett, socker, äggula och mjöl, för hand eller med maskin, till en smidig deg

Vetekattens lussekatter

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och smör till 37 grader. Rör ner vätskan i jästen. Häll i saffranet i vätskan
VETE-KATTENs vetedeg

VETE-KATTENs vetedeg

Vetedeg som passar bra till semlorRaskdeg100g jäst (2pkt)250 g mjölk, 3% (ca 2 dl)50 g strösocker (ca 3 msk)350 g Vetemjöl Special (ca 6 dl)Bortgörning250g mjölk, 3% (ca 2 dl)150 g strösocker (ca 1 dl+7 msk)10 g salt(ca2 tsk)200 g smör, skuret i bitar10 g salt (ca 2 tsk)20 g grovmalen kardemumma500 g Vetemjö Special (ca 8 dl)50 g ägg (ca 1 st)Gör först en raskdeg som gör att jästen växer sig starkare och degen blir lättare och luftigigare
Marknadsnougat

Marknadsnougat

När jag första gången gjorde den här nougaten råkade jag ut för det jag är livrädd att ni mina läsare ska råka ut för
Mârtensnougat/Marknadsnougat

Mârtensnougat/Marknadsnougat

Det här godiset är egentligen inte jul för mig, utan snarare första helgen i oktober varje år när Mârten (en slags marknad) äger rum här i stan, men jag är inte den som är den