Svamp

Svamp

  • 3 Recept
Svampstuvning

Svampstuvning

ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller  1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

200 g svamp1 dl rostad lök1 msk viltfond1 dl grädde1 dl mjölk4 msk mjölen skvätt tryffeloljanågra droppar soja för färgens skullsmör att steka ien nypa sockerHacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör. 200 g svamp
Svampstuvning

Svampstuvning

Något av det godaste jag vet är svampstuvning, så gott att jag kan äta det med sked helt utan tillbehör