Min kokbok!

Min kokbok!

  • 4 Recept
Tekakor

Tekakor

Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Lägg dem på en klädd plåt och låt jäsa ytterligare 15 min. Nagga med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter
Märtas skurna chokladkakor

Märtas skurna chokladkakor

Dessa klassiska chokladkakor måste nästan vara min favorit bland småkakor. Receptet hittade jag i Sju sorters kakor, som jag nu äntligen själv har i min ägo efter att i många år nyttjat min mors exemplar
Högsäsong för Tuppkakan!!

Högsäsong för Tuppkakan!!

Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten  Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor  Garnering1,5 dl kokosflingor  Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st