I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda
Hacka lök, paprika och potatis i tärningar. Fräs lök o paprika i en stekgryta med smör. Tillsätt potatistärningar, tomatpure,buljongtärningar och vatten, Koka under lock i 15 minuter
1 skivad purjolök fräses i 2 msk olja1 kuvert saffran strös över löken1 vitlöksklyfta pressas i1 brk krossade tomater hälles över fräset1½ l vatten tippas i, ha sedan i3 dl grädde och3 st fiskbuljongtärningar och1 tsk timjan1 tsk dragon1½ tsk salt2 krm svartpepparLåt detta koka under lock i 10 min, lägg sedan i 400g torskSjud soppan i ca 8-10 minOm man vill festa till det lite så häller man i 1 dl vitt vin, vill man har mer vinsmak så häller man i mer vin