I morse åt min son en smörgås med leverpastej och smörgåsgurka. Det såg så himla gott ut och den där mackan har liksom förföljt mig hela dagen så nu på kvällskvisten gick jag igenom skafferiet för att se om där fanns ingredienser för att "sno ihop" ett bröd
Detta är ett recept som innehåller 100 % rågIngredienser300 g surdeg (se Surdegshjälpen)9 dl ljummet vatten575 g rågmjöl (en tredjedel kan ersättas med vetemjöl)375 g krossad råg2 msk honung2 msk grovt salt33 cl julmust, julöl, maltöl eller porter (en liten flaska)800 g krossad rågDet här är ett rent rågbröd utan vetemjöl, frön eller solrosfrön och liknande
Idag har jag inget recept att bjuda på. Så kan det vara ibland. Men jag vill gärna tipsa om det opretentiösa TV-programmet med kocken, matskribenten och författaren Camilla Plum